Κατηγορίες πάρτυ

Τα διάφορα είδη πάρτι στην ελληνική κοινότητα:

ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

*Φοιτητικό πάρτυ - Το πιο in πάρτυ για μαθητές και σπουδαστές κάθε ηλικίας. Γίνονται κυρίως στις αίθουσες εκδηλώσεων των σχολών και απιτούν λίγα έξοδα καθώς τα μοιράζονται όλοι οι συμμετέχοντες φοιτητές και φοιτήτριες. Τα πάρτι αυτά πολλές φορές συνδυάζονται με live μουσική από φοιτητικά συγκροτήματα.
*Ρέιβ πάρτυ (Rave Party) - Απευθύνονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες με ξέφρενη μουσική για πάρτυ σε γρήγορα bit.
*Ροκ πάρτυ (Rock Party) - Για τους λάτρεις της ροκ μουσικής σε ξεχωριστά πάρτυ.
*Ρίβερ πάρτυ (River Party) - Για όσους συνδυάζουν τα πάρτυ με τη φύση. Λαμβάνουν χώρα δίπλα σε ποτάμια, μακριά από κατοικημένες περιοχές και είναι λατρευτά σε νέους και νέες.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΙ

*Πάρτυ σε παιδότοπο - Ξεφάντωμα σε χώρους που είναι ειδικά φτιαγμένοι για τα παιδιά. Ασφάλεια, φουσκωτά παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες και ανιματέρ πλαισιώνου συνήθως το παιδικό σας πάρτυ.
*Πάρτυ με κλόουν - Ο κυρίως εμψυχωτής σε ένα παιδικό πάρτυ. Άλλοτε κλασσικός με την κόκκινη μεγάλη μύτη και τα χρυσά μαλλιά και άλλοτε με μοναδική αμφίεση, πάντα ξεκαρδιστικός θα κάνει τα παιδιά να γελάνε με τις ικανότητές του.
*Πάρτυ με μάγο - Πολλοί τον ξέρουμε ως ταχυδακτυλουτγό. Σε μία μοναδική παράσταση καταφέρνει να συγκεντρώνει τα βλέμματα των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Απίστευτα τρυκ μαγείας κάνουν αξέχαστο το παιδικό πάρτυ. Τα πάρτυ με ταχυδακτυλουργούς σπανίως παρουσιάζονται και σε πάρτυ ενηλίκων με την ίδια πάλι ανταπόκριση.
*Πάρτυ σε παιδική χαρά - Για τεράστια πάρτυ με μεγάλη προσέλευση παιδιών σε χώρους που υπάρχουν υπαίθρια παιχνίδια (κούνιες, τραμπάλες κ.α.). Εδώ η ασφάλεια είναι το πρώτο βασικό στοιχείο που πρέπει να δωθεί σημασία για τη σίγουρη επιτυχία του παιδικού πάρτυ.
*Καραόκε πάρτυ (Karaoke Party) - Για επίδοξους τραγουδιστές και όχι μόνο. Αν και απευθύνεται σε κάθε ηλικία έχει επικρατήσει περισσότερο στο χώρο των παιδικών πάρτυ.

ΠΑΡΤΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

*Πάρτυ γάμου - Η ημέρα του γάμου κλείνει με τη δεξίωση σε πάρτυ για τους καλεσμένους.
*Πάρτυ βάπτισης - Ειδικά πάρτυ που συνοδεύονται με κλόουν και ανιματέρ για περισσότερη "παιδική ατμόσφαιρα" την ημέρα της βάφτισης.
*Πάρτυ ριγιούνιον (Reunion Party) - Η πλέον ισχύουσα εκδήλωση για επαναπροσέγγιση στους πρών συμμαθητές Γυμνασίου, Λυκείου ή κάποιας Σχολής. Μοναδικά πάρτυ μεγάλων συγκινήσεων αλλά και εκπλήξεων.
*Πάρτυ ενηλίκων - Μοναδικά πάρτυ άλλοτε με retro μουσική, άλλοτε με παραδοσιακή μουσική και άλλοτε με πρώην μοντέρνα μουσική προηγούμενης δεκαετίας. Εδώ κυρίαρχοι είναι οι ενήλικες ενώ τα παιδιά ρητώς απαγορεύονται. Μοναδικά πάρτι για έντονες αναμνήσεις που ξαναζωντανεύουν σε ανάλογους χώρους και με ανάλογη μουσική.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ

*Πάρτυ γενεθλίων - Το τιμώμενο πρόσωπο για τη γενέθλια εορτή του είναι και ο πρωταγωνιστής σε αυτό το πάρτυ. Τα γενέθλια πάρτι μπορούν να ανάκουν είτε στα παιδικά πάρτυ, είτε στα εφηβικά είτε στα πάρτι ενηλίκων, ενώ μπορούν να εκτελεστούν στο σπίτι του εορταζόμενου είτε σε χώρο εκδηλώσεων.
*Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ - Η δεξίωση της παραμονής Πρωτοχρονιάς για την υποδοχή του νέου χρόνου συνοδεύεται με πάρτυ για καλεσμένους στην επίσημη ρεβεγιόν σε σπίτι ή μαγαζί.
*Αποκριάτικο πάρτυ - Ένα πάρτυ που υποδέχεται την Άνοιξη με τη συνοδεία στολών, μασκών σε καρναβάλια, καταστήματα αλλά και σε σπίτια με "ντυμένους" καλεσμένους.
*Πάρτυ των ερωτευμένων (Αγίου Βαλεντίνου) - Το πιο ερωτικό πάρτυ της χρονιάς με γενναία δώρα και καρδιές που χτυπάν ασταμάτητα.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ

*Θεματικό παιδικό πάρτυ - Ένα πάρτυ που βασίζεται σε έναν ήρωα ή σε κάποιο παραμύθι. Τα συγκεκριμένα πάρτι διακοσμούνται ανάλογα τη θεματολογία και λαμβάνουν χώρα τόσο σε οικίες όσο και σε παιδότοπους.
*Πάρτυ εργένηδων - Ξέφρενα πάρτι για όλα τα "μπακούρια". Η δυνατή μουσική, κορίτσια που θα χορέψουν το χορό της κοιλιάς (belly dance) και τα άφθονα αλκοολούχα ποτά συνυπογράφουν την επιτυχία του συγκεκριμένου πάρτυ.