Παιδικά πάρτυ

Τα παιδικά πάρτυ είναι σίγουρα ο πιο δημοφιλής όρος στην αναζήτηση των διαφόρων κατηγοριών πάρτι!

Τα παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά να βρίσκουν αφορμές για να προκύψει κάποιο πάρτυ.
Και δεν έχουν άδικο.
Στα πάρτυ θα παίξουν ανέμελα χωρίς το επικριτικό βλέμμα κάποιου μεγαλύτερου, θα χορέψουν, θα δοκιμάσουν νέα και διαφορετικά παιχνίδια, κοινώς θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους.
Φυσικά η παρουσία ενός ανιματέρ θα προσδώσει θετικά στην επιτυχία ενός παιδικού πάρτυ αφού γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες των μικρών μας φίλων.

Σε περιπτώσεις όπου τα οικονομικά το επιτρέπουν μπορεί το πάρτυ να ενισχυθεί με ενοικιαζόμενο ηχητικό εξοπλισμό, με την παρουσία ταχυδακτυλουργού ή επαγγελματία κλόουν, με κάλυψη μίνι παράστασης από ηθοποιούς μέχρι φορητό θέατρο σκιών!

Γενικά, εφόσον οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται σε ανήλικα άτομα, χρειάζεται περαιτέρω προσοχή από τους διοργανωτές για την ασφαλή διεξαγωγή τους καθώς και την προαπαιτούμενη εγγύηση για την επιτυχία στο παιδικό πάρτι.

Τιμές παιδικού πάρτυ

Ένα από τα σημαντικά θέματα που θα μας προβληματίσουν στα παιδικά πάρτι είναι το η διάρκεια του προγράμματος και ασφαλώς το κόστος. Συνήθως η παρουσία καλλιτέχνη αμοίβεται με την ώρα, η ενοικίαση και εγκατάσταση μηχανημάτων ηχητικής κάλυψης με την ημέρα και η τροφοδοσία φαγητού από catering με τον αριθμό μερίδων.

Έξοδα και κόστος υπηρεσιών σε παιδικό πάρτι

Όλα όσα πρέπει να έχετε κατά νου πριν οργανώσετε ένα παιδικό πάρτυ:

 • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: Μία μέρα πριν το παιδικό πάρτι φροντίστε για τον καθαρισμό του χώρου κυρίως στο χώρο που θα κινηθούν τα παιδιά.
 • ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Σιγουρευτείτε ότι διαθέτετε όλα τα απαρραίτητα εφόδια πρώτης ανάγκης (μπενταντίν, γάζες, χαζαπλάστ κ.λ.π.) σε περίπτωση μικροτραυματισμού που ενδέχεται να προκύψει μεταξύ των παιδιών.
 • ΦΑΓΗΤΟ: Τροφοδοτήστε την κουζίνα σας με τα απαρραίτητα σνακ και χυμούς ή αναψυκτικά. Σε περίπτωση παροχής αγαθών από catering κανονίστε τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα.
 • ΜΠΑΛΟΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Τα μπαλόνια έχουν συνδυαστεί απόλυτα με τα παιδικά πάρτυ καθώς τα παιδιά (κυρίως οι μικρές ηλικίες) λατρεύουν τα μπαλόνια. Εταιρείες διακόσμησης αναλαμβάνουν μπαλονοκατασκευές για το ντεκόρ του χώρου με τιμές που κυμαίνονται ανάλογα τις δημιουργίες και το όνομα της έταιρείας. Κάποιες φορές σε περιορισμένο αριθμό ατόμων τις μπαλονοκατασκευές αναλαμβάνει ο κλόουν.
 • ΤΟΥΡΤΑ: Πρόκειται για ένα έξοδο όταν πρόκειται μόνο για τα γενέθλια του παιδιού που κάνει το πάρτυ. Οι τιμές στις τούρτες κυμαίνονται ανάλογα την επωνυμία του καταστήματος, το βάρος της τούρτας, τα υλικά που χρησιμοποιούνται και την εμφάνισή της.
 • ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Ο ήχος είναι απαρραίτητος ειδικά στις περιπτώσεις που επιθυμείται χορευτικό πάρτυ και που τα παιδιά θα κινηθούν σε έναν μεγύτερο χώρο από ένα παιδικό δωμάτιο. Η παρουσία dj δίνει άλλο αέρα στο πάρτυ καθώς θα διατηρήσει αμείωτο το κέφι. Το κόστος εξαρτάται από την ποιότητα των μηχανημάτων, τα τετραγωνικά χώρου κάλυψης και από την εταιρεία.
 • ΚΛΟΟΥΝ - ΑΝΙΜΑΤΕΡ: Αρκετές φορές θα πρωταγωνιστήσει σε ένα πάρτυ. Είναι ο άνθρωπος που με τα αστεία του και την ευρηματικότητά του θα δώσει τον παλμό της διασκέδασης μεταξύ των παιδιών. Το κόστος δεν θεωρείται υψηλό στις μέρες μας και εξαρτάται από τις ώρες παρουσίας και το όνομα του καλλιτέχνη.
 • ΜΑΣΚΟΤ: Με φανταχτερή στολή και με ένα τεράστιο κεφάλι θα εντυπωσιάσει με την παρουσία του. Οι συγκεκριμένες φιγούρες των μασκότ προέρχονται από τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών των κινούμενων σχέδιων που παρακολουθούν. Η τιμή τους ανέρχεται λίγο περισσότερο από τους κλόουν και ο χρόνος παρουσίας είναι περιορισμένος. Προσοχή η παρουσία του-ης μασκότ απαιτεί έναν αρκετά μεγάλο χώρο (ώστε να μπορεί να χωράει και στις πόρτες) καθώς η κίνησή του είναι περιορισμένη λόγω όγκου.
 • ΜΑΓΟΣ: Η παρουσία του μάγου - ταχυδακτυλουργού σε ένα παιδικό πάρτι αλλάζει αμέσως το χρώμα της εκδήλωσης. Απίστευτα πράγματα θα συμβούν μέσα σε λίγα λεπτά που θα είναι αρκετά όμως για να ανεβάσουν την αγωνία, το πάθος και τη φαντασία του κάθε παιδιού. Οι τιμές αυτής της υπηρεσίας εξαρτώνται από την επωνυμία του μάγου, την απόσταση μεταφοράς του και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιεί.
 • ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: Πρόκειται για θέατρο με πρωταγωνιστές κούκλες - φιγούρες και σε κάποιες των περιπτώσεων με τις κλασσικές φιγούρες της σκηνής του Καραγκιόζη. Απαιτεί κάποιο μεγαλύτερο χώρο από ένα συνηθισμένο παιδικό δωμάτιο. Το θέατρο στήνεται λίγες ώρες πριν την έλευση των παιδιών και το κόστος είναι σχετικά μεγάλο σε σχέση με τις υπόλοιπες δραστηριότητες.
 • ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Πρόκειται για το ακριβότερο σχήμα που μπορεί να παραυρεθεί σε ένα πάρτυ. Μία μικρή ομάδα ηθοπειών (2 - 4 άτομα) θα απογειώσουν τη φαντασία των παιδιών και θα μοιραστούν μαζί τους απίστευτες ιστορίες παιδικών ηρώων. Φροντίστε να έχετε κλείσει αρκετές ημέρες πριν για να υπάρχει η δυνατότητα της καλύτερης προετοιμασίας που θα εξαρτηθεί από το προφίλ του πάρτυ μας.
Υπάρχει και ένα έξοδο που δεν κοστολογείται και θεωρείται το σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω για να πετύχει ένα πάρτυ...
Και αυτό δεν είναι άλλο από το χαμόγελο και την καλή διάθεση που θα εκφράσει αυτός-ή που οργανώνει το πάρτι...
...και τις περισσότερες φορές η οικοδέσποινα του χώρου!